2014. január 31., péntek

Tippek, tanácsok 2.: Ha fáj a foga

Sziasztok!


Az előző ilyen bejegyzésben a hasfájásról volt szó, most jöjjön a második leggyakoribb probléma: a fogfájás. Általában már azelőtt szenved tőle babátok, mielőtt kibújna egy kis látható darab is a fogból. Ha babátok nyála állandóan folyik, és mindent ami csak a keze ügyébe kerül bekap, akkor valószínűleg jön a foga.




Számtalan praktika van, amivel csökkenteni lehet a babafogfájását, én most ezek közül sorolok fel párat, amiről úgy vélem, hogy hasznos lehet:

Baby Care rágóka
1.Keress egy törölközőt vagy nyálkendőt, és főzd ki alaposan, hogy semmilyen baktérium ne legyen rajta. Utána fagyaszd le, és amikor már kellően hideg nyugodtan add oda babádnak, had rágcsálja. Előnye, hogy a csurgó nyálat is felfogja :)

2. Ugyanezt a hatást tudjátok elérni a hűthető rágókákkal is. Rengeteg van a piacon, olyat válasszatok, amibe nagyon kevés műanyag rész van, mert a babátok nem biztos, hogy a jó felét fogja bevenni a szájába. Állandó aggodalom szokott lenni, hogy úristen mi történik, ha kiharapja? Semmi, olyan folyadékkal vannak ezek töltve, amiben semmilyen vegyszer vagy ártalmas anyag nincs.
3.Elő a citrommal! Dörzsöljétek be az ínyét citrommal, ez enyhíti a fájást, illetve összehúzza az ínyszövetet is. Általában a gyerekek szeretik a savanyú dolgokat, de azért teszteljétek előtte, mert lehet, hogy pont a Tiétek nem preferálja.

4.Homeopátiás gyógyszerek: például nagyon sok olyan van, amiben a fő összetevő a kamilla, melyről köztudott, hogy gyulladáscsökkentő hatású. Ezzel kapcsolatosan kérjétek ki orvosotok véleményét.


5. Zselék: Rengeteg speciálisan erre a célra kifejlesztett zselé van, amivel be kell dörzsölni a baba ínyét, és nyugtató és fájdalomcsillapító hatásúak, próbáljátok ki.
Nüby zselé


6. Borostyánlánc: Sokak szerint enyhíti a fogfájást, sokak szerint semmit nem ér. Döntsetek Ti! A népgyógyászatban fájdalomcsillapító hatást tulajdonítanak a borostyánnak, mely a bőrrel érintkezve párolog, és így fejti ki hatását.


7.Valamilyen keményebb étel rágcsálása is segít a fogak kibújásánál, például répa vagy száraz kiflivég.

 
8. Ha nagyon fáj a foga, akkor a gyerekorvossal írassunk fel valamilyen fájdalomcsillapítót. Fontos, hogy csak úgy magunktól ne adjunk be neki, ami éppen otthon van.


Nektek mi az, ami bevállt?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése