2014. január 18., szombat

Pelenkatorta....nem megenni :)

Sziasztok!

Most egy kreatív poszttal jövök, ugyanis kismamáknak, kispapáknak tökéletes és nagyon ötletes ajándék lehet egy jó összeállított pelenkatorta.

A nevét onnét kapta, hogy a fő alapanyaga a pelenka, ez lehet textil vagy eldobható változatú is, lehet színes, mintás vagy egyszerű fehér is. A pelenkákat össze kell gurítani egyesével, majd torta formában egymás mellé tenni és jól összeköltözni szalagokkal. Lehet emeletes tortát is csinálni, illetve többféle formájút is, határt csak a képzeletetek szabhat.

A pelenkán kívül bármit beletehettek, de tényleg szó szerint bármit. A leggyakrabban előforduló alapanyagai: a különböző plüssök, babakozmetikumok, kis zoknik, cumisüvegek, cumik és egyéb babaápolás termékek. De egyénileg is díszíthetitek még masnikkal, virágokkal, flitterekkel egy üveg pezsgővel vagy amivel csak szeretnétek.

Gyakoriak a tipikusan kisfiús és kislányos változatok, a tipikus rózsaszín habos-babos csoda, illetve olyanok is vannak, maik egy konkrét tematika köré épülnek fel. Például, ha az anyuka kedvenc állata az oroszlán, akkor csupa olyan babaholmi került fel a tortára, ami ezzel kapcsolatos. Nagyon szép gesztus ez, ez teszi személyessé. Ha belegondoltok, hogy egy ajándéktasakba adjátok át az ajándékokat, vagy összerendezitek egy ilyen tortába (ami nagyon egyszerű)....Ti melyiknek örülnétek jobban?

Érdemes olyan játékokat vagy egyéb tárgyakat összeválogatni, amik nem túl nagyok, hogy arányosan illeszkedjenek a tortára, illetve érdemes odafigyelni, hogy azért színben passzoljanak egymáshoz a dolgok, nehogy egy nagy káosz kerekedjen belőle.

Mutatok pár képet, gyönyörködjetek Ti is benne, vagy ha pont ilyet készültök gyártani, akkor inspirálódjatok:

Kozmetikumokkal

Vegyes


Kisfiúknak

Színes-kacsás

Lila szín jegyében

Ti kaptatok ilyet Vagy esetleg csináltatok valakinek?

1 megjegyzés:

  1. Ilyet én is szívesen csinálnék valakinek :) Remélem a közeljövőben lesz rá lehetőségem :)

    VálaszTörlés