2014. január 22., szerda

Veszélyes légzésfigyelő?

Sziasztok!

Pár hónappal ezelőtt keringett az interneten egy cikk, mely szerint az Angelcare márkájú légzésfigyelők közül néhány típust betiltottak Amerikában, mert több gyermek halálához vezettek.

Azonban nem kell mindent elhinni és teljesen kétségbe esni ha ilyet láttok. Az Angelcare egy 1997 óta működő kanadai cég, mely elkötelezetten próbál évről évre minél megbízhatóbb légzés-és babaőrző készülékeket gyártani a világ számára. A neve is erre utal, őrangyal, mely megvédi a babánkat alvás közben is. A céget Maurice Pinsonnaul alapította, aki újdonsült kispapaként szembesült azzal, hogy abban az időben nem volt a piacon megfizethető árú babaőrző készülék. Ő is, mint minden más szülő aggódott a bölcsőhaláltól, ezért fogalmazódott meg benne egy ilyen készülék létrehozása. Napjainkban már több mint 60 országban vannak jelen, és a legtöb országban abszolút piacvezető helyen vannak.



De térjünk vissza az ominózus cikkhez. A cikk ezzel a szívrohamot okozó kijelentéssel kezdődik: "Visszahívott 600 ezer babamegfigyelő készüléket egy kanadai gyártó, mert az azokhoz tartozó érzékelő párnák zsinórjai a babák nyaka köré tekeredhetnek – írta weboldalán a CNN amerikai hírtelevízió." Már ebből a részletből is szemet kell, hogy szúrjon Nekünk, hogy nem a készülékkel van a probléma, hanem az egyes családok a használatát nem oldották meg jól.


Ez egy újabb marketingfogás csupán, a média kissé felnagyítja a tényeket, mint oly sokszor. Ne értsetek félre, nem vagyok szívtelen, és sajnálom, hogy 2 gyermek is meghalt külföldön emiatt. Bár itt szerintem a használati utasítás nem betartásáról van szó. Magához a készülékhez egy jó pár oldalas, precíz és részletes leírás tartozik, amely pontosan körülírja még azt is, hogy hogyan kell a zsinórt kivezetni a rácson,hány cm-es matraccal használható stb. Ezeket mindig tartsuk be és figyeljünk oda rá!

Angelcare AC601-www.babaszafari.hu
Sokszor találkozom azzal a kérdéssel, hogy minek a légzésfigyelő? Inkább veszek bébiőrt! Hát én ezt pont fordítva gondolom. Régen nagyon sok bölcsőhalál volt, mert nem volt olyan készülék, ami segített volna ennek a megelőzésében. Annyi felesleges babaholmi van a piacon, de ez nem az. Ha anyagi okoból, vagy bármi más miatt a 2 termék közül csak egyet engedhettek meg magatoknak, akkor az mindenképpen a légzésfigyelő legyen, mert azt meghalljátok ha sír a baba, de azt este alvásközben nem fogjátok észrevenni, hogy lélegzik e. A baba az első időkben elfelejt levegőt venni, hiszen ezt ő még csak most tanulja, ez egy teljesen új dolog a számára. Ezek a légzésfigyelők azonnal jeleznek fülsüketítő hangon, ha 20 másodpercnél nagyobb idő eltelne, hogy a baba nem vesz levegőt. Életeket menthet! Persze a légzésfigyelő megvétele még nem ad teljes sikert, érdemes elmenni egy újraélesztő tanfolyamra, hogy ha esetleg ilyen előáll, (kívánom, hogy ne), ne ledermedve álljatok ott. 

A végére egy kis ajánló: biztos sokan ismeritek az Angelcare 401.es légzésfigyelőt és bébiőrt. A cégnek van egy viszonylag újabb terméke is, ami nagyon hasonlít az előbb említetthez, ez pedig az AC601-es, Majdnem ugyanaz,, mint az AC401-es, csak nem digitális a kijelzője, és kevesebb csatorna van az érzékenység állításában. De remek áron van, ha drágállottátok a közel 40 ezer Ft-os árat az AC401-ért.

Nektek milyen légzésfigyelőtök van, ha van?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése