2014. január 17., péntek

Érdekességek tárháza: Kezeslábas

Sziasztok!

Ilyet én is tudok csinálni? Hangzik sokszor a kérdés, e nagyon mutatós és csodálatos termékkel kapcsolatosan. De, hogy miről is van szó, ha elolvassátok ezt a bejegyzést mindenre fény derül :)

A Kezeslábas cég megálmodója egy szobrász úriember, aki nagyszerű ötletet talált ki: sajátkezűleg, otthon is elkészíthető gipsz képek, vagy szobrok. És a pláne az egészben, hogy nem kell hozzá semmilyen kreativitás, semmilyen képzőművészeti végzettség. Budapesten van egy stúdiójuk is, ahova előre egyeztetett időponttal el lehet látogatni, és kifejezetten kismamáknak is készítenek például pocakszobrot. Soha nem láttam még ilyet előtte, először kicsit morbidnak gondoltam, hogy valaki a pocakjáról szobrot készít, de ha belegondolunk egy nő életében nem olyan sokszor fordul elő az áldott állapot, és egy nő számára ez a leggyönyörűbb időszak, miért ne örökítenénk meg? A pocakszobrok is gipszből készülnek, és utána kérhetünk rá speciális fújást festékkel, vagy akár otthon is kidekorálhatjuk. Találtam egy olyat, ami a díszítése, festése miatt akár egy önálló műalkotásnak is felér. Nézzétek:
Wow

Szégyenlőseknek annyit megemlítek, hogy a mintavételt itt kifejezetten nők végzik, így nem kell félni attól hogy mindenkinek mutogatni kell nőies bájainkat. :)



A legnagyobb készlet
Ennek a magyar márkának, azonban vannak olyan termékei is, amik megvásárolhatóak és otthon is elkészíthetőek. Mikor kisgyerek voltam emlékszem, hogy anyukámnak volt egy babanaplós füzete, ahova nagy nehézségek árán rajzolta körbe  a testvéreim és az én kéz- és lábnyomataimat. Most már emellé csinálhattok kéz-, illetve láblenyomatot, de akár kis szobrocskákat is. Valljuk be, a kisbabák lábai a legédesebbek a világon :) Külön pozitívum, hogy nagyon gyorsan és könnyedén elkészíthető, nem kell attól félnünk, hogy az izgő-mozgó gyerkőcünk miatt nem fog sikerülni. Továbbá hihetetlenül élethű minden kis apró ránc és bőrgyűrődés látszik rajta, ilyet egy szobrász se tud csinálni :)

Lenyomat
De kiváló ajándék lehet egy elkészített lenyomat vagy szobrocska nagyszülőknek, keresztszülőknek is, melyik nagymama vagy nagypapa nem örülne az unokája kis tappancsának? :)

És az ára...sokkal többre számítottam, nagyon kedvező áron tudtok hozzájutni, a legtöbb terméke 2000 Ft alatt van, ez az a dolog, ami nyilván nem létszükséglet, de X év múlva nagyon kellemes emlék lesz megnézni, hogy milyen kicsi is volt például a fiatok lába, most már a 45-ös cipő se jó rá :)

Egy elkészült mű
Nézzétek milyen részletgazdag
:)
Magáról az elkészítéséről találtam egy leírást, a gyártó honlapján (www.kezeslabas.hu), ha érdekesnek találjátok nézzétek meg. A termékeket egyébként a Babaszafari Bababoltban is megtudjátok vásárolni.

"A mintalevevő port vízzel összekeverjük. Ebből egy tejfől szerű illatos és langyos massza lesz. Ebbe merítjük a gyermek kezét vagy lábát. 30 másodperc alatt az anyag gumi állagúvá köt, melyből - mint egy gumicsizmából - könnyedén kihúzható a végtag. Ezután gipszet keverünk és kiöntjük az így kapott mintát. 24 óra mulva az öntőformát szétszakítva kezünkben tarthatjuk a kész szobrot."

Ti vennétek ilyet? Vagy csináltatnátok pocakszobrot? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése