2014. január 10., péntek

Párásításra fel!

Sziasztok!

Itt a tél  a nyakunkon, egyre szárazabb és hidegebb a levegő, így előkerülnek a párásítók és egyéb berendezések. De vajon honnan tudjuk, hogy erre valóban szükségünk van e?

Számtalan jel utalhat arra, hogy otthonodban bizony száraz a levegő, de a legegyszerűbb megoldás arra, hogy megbizonyosodj róla, az, a megméred. :) Bizony...bizony! Az ősz, és a tél beköszöntével nem kell rögtön a boltba szaladnunk és több 10 ezreket kidobni az ablakon párásítóra. Először tudjuk meg, hogy biztos, hogy szükségünk van e rá, nehogy nagyobb kárt okozzunk a túlpárásítással. 

www.babakocsifutar.hu
A lakásokban az ideális páratartalom felnőttek esetében a 40-60 %. Sajnos az esetek többségében nem törődünk a lakásunk páratartalmával addig, amíg nem születik kisbabánk, Pedig sok kellemetlen dologra okozna megoldást, ha körültekintőbbek lennénk: Tényleg ezért fáj a fejem? Komolyan ezért nem tudok aludni nyugodtan? Ezért köhögök éjjelente? A száraz levegő egészségtelen, figyeljünk oda rá! De térjünk vissza a babákhoz, hiszen ez egy babablog.

A gyerekek esetében az ideális páratartalom 60-70% között mozog, a szoba ideális hőmérséklete pedig 21-24 fok körül érdemes, hogy legyen.

Rengeteg páratartalom mérő van a piacon, én most ezt a Minilandeset mutatom meg Nektek, teljesen egyszerű, digitális szerkezet, mely elemmel működik.

Ha mérés után konstatáltátok magatokban, hogy bizony száraz a levegő, akkor érdemes először bevetni a házi praktikákat, melyek nem oldják meg a helyzetet de javítják.Teregessetek a száraz levegőjű szobában, hiszen a nedvesség a ruhákból elpárolog. Vagy tegyetek több szobanövényt oda, vagy a radiátorra tegyetek fel kerámiából készült párologtatókat.
Miniland távirányítós-www.babakocsifutar.hu

Ha túlzottan száraz a levegő, akkor sajnos az előző megoldások nem fognak sikerre vezetni. Párásító készülék KELL! Alepvetően 2 fő típusa van ennek: a meleg gőzölögtetés és a hideg eljárás. A idegpárásítók a célravezetőbbek, ennek is két típusa van, a párologtatásos és a porlasztásos kialakításúak. Hátrányuk, hogy használatuk során fehér por rakódhat le a lakásban, takarítani kell gyakrabban sajnos.

Miniland 1 literes-www.babakocsifutar.hu
Napjainkban a csúcskategóriába az ultrahangos párásítók tartoznak, ezek mellett még aludni is lehet:) hiszen nem zúgnak úgy, mint más társaik.  Ez a típusú párásítás magas frekvencián történik, lényege, hogy gyors rezgéssel átalakítja a vizet apró vízcseppeké, és fehér ködfelhőt fúj ki. Ez a köd szinte azonnal eloszlik a szobában.

A párásítók különböző űrtartalmúak, érdemes a szoba méretéhez passzolót venni, tehát egy pici szobába bőven elég az 1 literes változat is. Vannak úgynevezett ózonos párásítók is, ennek az eljárásnak köszönhetően, meggátolja a baktériumok elterjedését a szobában.

Végezetül, hogy mi mindenre jó a párásítás: nyálkairritációra, alsó-és felső légúti betegségek megelőzésére, fejfájás-fáradtság elkerülésére,torokkaparás,száraz köhögésre. Illetve sokkal jobb lesz Nektek és a babátoknak is a közérzete egy nyugtató és pihentető alvás után. :)


Következzen pár extra jófej a külföldi oldalakról. Nagyon jól néznek ki, de vajon hatékonyak is?


Malac

Szinte minden állatban kapható

Hercegnős

Baglyos


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése