2014. január 22., szerda

Kismama divat: Hogyan sminkeljünk?

Sziasztok!

Most ebben a bejegyzésben egy nem túl szorosan kötődő témát szeretnék Veletek megosztani. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy igenis fontos dolgok ezek is, hiszen mint már említettem korábban, attól, hogy babát várunk, nem kell elbújni a sötét szobába :)

Kétféle nőtípus létezik: az első, aki sminkel, a második, aki nem sminkel. Milyen egyszerű is ez. Akik terhességük előtt nem sminkeltek azokat nem akarom, most rábeszélni arra, hogy azonnal fogjanak ecsetet és essenek neki maguknak, de lehet, hogy számukra is érdekes lehet ez a poszt. Alapvetően egy nő gyönyörű smink nélkül is, a természetesség megőrzése nagyon fontos, még akkor is, ha sminkelünk, ügyelni kell arra, hogy ne essünk túlzásokba, hiszen nem cirkuszba készülünk.Áldott állapotban meg főleg ne, számomra valahogy nem illik egymáshoz egy nagyon durván és erősen sminkelt arc és egy csodálatosan gömbölyödő pocak. De ez egyéni vélemény, a te úgy érzed, hogy úgy vagy Önmagad, akkor csináld, mindenki vagány kismamának fog gondolni.

Most pedig szeretnék pár tippet adni, hogy mikre érdemes odafigyelni a sminkelésnél:


1. Ha lehetőségetek van rá naponta többször is mossátok meg az arcotokat, sokkal üdébbnek fog tűnni, és Ti is felfrissültök tőle.


2. Mindig tisztítsátok meg a bőrötöket tonikkal, arctejjel, arclemosóval vagy bármilyen számotokra bevált termékkel, hogy a fokozott faggyútermelés miatt ne váljon mitesszeressé és pattanásossá a bőrötök.



3.. A kismamák bőre nagyon sokszor szárazabb, és nem csak a kezeken, hanem az arcokon is. Ezért fontos egy jó minőségű, lehetőleg bio alapanyagokból készült hidratáló krém beszerzése. Ezzel érdemes kenegetni magunkat, illetve sminkelés előtt is kiváló sminkalap lehet. Ez azért fontos, hogy az alapozót, vagy színezett hidratáló krémet (BB krém) ne szívja be teljesen a bőrötök, így sokkal szebb hatást fogtok elérni vele.


4. Fontos, hogy matt hatású alapozót válasszatok, mert így nem fog fényleni a bőrötök, illetve ha nem szeretnétek maszk hatást elérni akkor válasszatok egy BB krémet, sokkal természetesebben hat, nem tömíti el a pórusokat sem.



5. A kismamák arca általában mindig sugárzó, így nem kell olyan sok pirosítót felvinnetek, válasszatok a bőrötökhöz leginkább passzoló árnyalatot, és az almácskákra körkörös mozdulattal egy pirosító ecset segítségével oszlassátok el.




A második képen a barna csíkok a kontúrozás részei
6. A kismamák hajlamosak a hízásra, ami néha az arc kikerekedésén is észrevehető. Azonban van pár megoldás, amivel keskenyíteni tudjátok az arcotokat. ez pedig az arc kontúrozása, árnyékolása. Nem kell hozzá más mint egy arcra való ferdeecset és egy bronzosító, vagy barna szemhéjpúder lehetőleg matt. Tudjátok mi az a halpofa? Nah ilyet kell vágni a felviteléhez,, szívjátok be a pofikat, így szépen kirajzolódnak az arccsontok, és a hajatok tövétől kezdve húzogatós mozdulatokkal oszlassátok el bronzosítót. Érdemes az áll alá is vinni egy picit illetve a homlokon a hajtövekhez, hogy természetesnek tűnjön.

A fehér részekre kerüljön a highlighter


7. Ha ez megvan, akkor jöhet a legkiemelkedőbb pontok kihangsúlyozása az arcon. Ezt általában highlighter-rel szokták, ez egy fehéres selyemfényű kiemelőszín, ami lehet por vagy krémes állagú is. A lényeg, hogy az ujjatokkal, vagy egy ecset segítségével az orrvonalra tegyetek, a bronzosító fölé, a szátok fölé, a homlokotokra és az állatokra. Gyönyörűen kiemeli és még sugárzóbbá teszi az arcotokat, és ha szépen eldolgozzátok természetes hatást kelt.




8. Szemhéjpúder: ha szeretnétek egy kis színnel feldobni a sminket, én mindenképpen a kevésbé merész színeket ajánlom: pasztell rózsaszín,pezsgőszín, halvány bézs stb. 

9. Szempillák festése: festés előtt göndörítsétek be szempilla göndörítővel, sokkal íveltebbek lesznek a pilláitok




10. Száj: érdemes ajakbalzsamot, vagy valamilyen nagyon enyhe árnyalatot feltenni

Remélem tudtam segíteni Nektek. Ha kérdésetek van, bátran kérdezzetek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése