2014. január 22., szerda

Kisfiú lesz vagy kislány?

Sziasztok!

Amikor babát vártok biztos, Tőletek is sokan megkérdezték, hogy kisfiút vártok vagy kislányt. Erre a kérdésre általában van egy jól bevált válasz: mindegy, csak egészséges legyen. :) Igen, ez a legfontosabb dolog, de az anyukák és apukák szívük mélyén biztos húznak valamilyen irányba.


A baba nemét általában a 20. hét körül tudják megállapítani ultrahangos vizsgálattal, de ez nagyon eltérő és sok mindentől függ, valakinek előbb látják már hogy mi van a kis bébi lába között, valakinek pedig szégyenlős a babája és csak később fedi fel bájait. De gondoljunk bele, hogy milyen szerencsénk van, hiszen régen, amikor nem volt még ultrahangos vizsgálat, csak a szülés pillanatában tudta meg az anyuka és az apuka a baba nemét. Voltak azonban árulkodó jelek a népgyógyászatban és a népi hiedelemben, amik alapján következtettek ilyenkor is a baba nemére, hogy ezek mennyire valóságosak, azt döntsétek el Ti.

Babanapló-www.babaszafari.hu
Úgy gondolták, hogy biztosan kisfiú lesz, ha: 
-ha a terhesség korai szakaszában nem hánysz minden reggel és nem vagy rosszul
-a terhesség során felszedett súlyfelesleget elől, a pocakodon hordod
-ha a pocakod csúcsos formájú
-főként a savanyú és a sós ételeket kívánod
-lábaid és a lábfejed is sokkal hidegebb mint a terhességed előtt
-a kezeid nagyon szárazak lesznek
-ha az apuka is meghízik a terhességed során
-egyfolytában folyik az orrod
-az egyik legvicesebb: ha a jegygyűrűdet madzagon a hasad előtt tartod és körkörösen mozog

Úgy gondolták, hogy biztosan kislány lesz, ha:
Babanapló-www.babaszafari.hu
-ha minden reggel rohansz a mosdóba, mert hánynod kell
-hízás során inkább a csípőre rakódnak a kilók
-a bal cicid nagyobb mint a jobb
-a hasad kerek
-a hajad kissé kivörösödik
-főként édességeket kívánsz
-az arcbőröd sokkal jobban  kiszárad mint terhesség előtt
-nem eszed meg a kenyér sarkát
-ha a jegygyűrűdet egy madzagon lógatod, és az egyik oldalról a másikra mozogva oldalra leng

(Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/terhesseg/13852/terhessegi-tevhitek)

Nagyon sokan azonban, úgy vannak Vele, hogy nem kíváncsiak a baba nemére, inkább azt szeretnék, hogy meglepetésként érje Őket. Ez nagyon szép gesztus, de én biztos, hogy nem tudnám kivárni, amint az  ultrahang mutatja már rohannék is, hogy megtudjam, hogy kisfiú vagy kislány lesz.
Illetve, ha belegondoltok sokkal könnyebb az élet, ha tudjátok, hogy milyen nemű lesz a babátok. Könnyebb lesz a névválasztás, mert ha például kislányt vártok, akkor csak kislány nevek között kell válogatnotok. Illetve megkönnyíti a vásárlást is a babának, bár napjainkban nagy divatát élik az unisex babaholmik. Ismerőseink életét is megkönnyíthetjük Vele, mert könnyebben tudnak majd ajándékot választani a babának.

De azt is abszolút megértem, aki nem akarja megtudni, viszont készüljetek fel, hogy akkor  a kérdések sora folytatódni fog: Hogy-hogy nem szeretnétek tudni a baba nemét? Kisfiúnak vagy kislánynak örülnél jobban? Hogy érzed kisfiú lesz vagy kislány? stb.


Azonban az ultrahang sem 100%-os. Találkoztam olyan esettel is, hogy a kismama és kispapa jól bevásároltak mindenből babarózsaszínt, mert az ultrahang szerint 100%, hogy kislány lesz. Aztán miután megszületett a baba, akkor derült ki, hogy kisfiú. Ez se lehet túl jó, mert ilyenkor valamilyen szinten már beleéled magad, és rákészülsz arra, hogy adott esetben kislányod lesz. De a lényeg mindig az, hogy egészséges legyen. :)

Ti kíváncsiak voltatok a baba nemére? Vagy kitudtátok várni a születés pillanatát?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése