2014. január 10., péntek

Érdekességek tárháza: Bola kismama lánc


Sziasztok!

Minden nőnek vannak kedvenc ékszerei, melyeket vagy magának vásárolt, vagy valamilyen nagyon kedves személytől kapta, és kellemes emlékek kötődnek hozzá.
Bola kismama láncok

Magyarországon már egy ideje egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a Bola kismamaláncok. Számomra nagyon érdekes ékszerek ezek, kifejezetten jó, hogy a gyártók a kismamákra is gondolnak. De mi is ez a lánc? Mexikói gyökerekre vezethető vissza az ékszer története. A hagyomány szerint ha a várandós kismamák ilyen nyakláncot viselnek, akkor a szalagon lévő gömb kellemes hangja megnyugtatja a pocakban a babát. Úgy tartják, ha a kismama a terhesség időszaka alatt a pocakjáig lelógatva viseli ezt az ékszert, akkor később, amikor a baba megszületik, akkor is felismeri a hangját és megnyugszik tőle. Szerintem lehet benne igazság, bár ez is olyan dolog, mint például a borostyánlánc, nyitottnak kell lenni a működésével kapcsolatosan.


Megan Fox és a Bola
Ha nem is csak a funkcióját nézzük, akkor is gyönyörű darab lehet az ékszerkollekciónkban, hiszen rengeteg féle medállal gyártják, mindenki megtalálhatja a számára leginkább megtetsző darabot. 

Több kismama fórumot is olvastam ezzel kapcsolatosan, és néhol elég nagy vitákat váltott ki a használata, egyesek szerint ez a csengő hang túl hangos a babának, mert a magzatvíz felerősíti a kis csengő hangját. Hát nem tudom, nem gondolnám, hogy halláskárosodást okoz a babának, nem szabad mindent elhinni, amit írnak. Érdemes mindent elolvasni, hogy tájékozottabbak legyünk, de az olvasottakat kritikával kell kezelni és nem szabad mindent elhinni :)

Árukat tekintve a legolcsóbb darab sem túl olcsó. A legjobb árban lévő darabok 5000-6000 Ft körül mozognak. Azonban vannak olyan darabok is, amik akár 20 ezer Ft-ot is elérik.

Ti hisztek benne? Van esetleg Nektek is?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése