2014. január 3., péntek

Praktikus bútorok a háznál: Bertoni pelenkázó komód

Sziasztok!

www.babaszafari.hu
Amikor babátok megszületik, mindenképpen kell egy hely, ahol kényelmesen tudjátok majd pelenkázni, ahol minden "kéznél" van. Hiszen a legtöbb baba nem kifejezetten szereti a pelenkázást, illetve gyakori közben a rugdalózás és mindenféle mozgolódás, így könnyítsük meg a helyzetünket azzal, hogy megfelelő pelenkázó komódot választunk. Ahogy a saját dolgaitokat, úgy a babátok felszerelését is érdemes rendszerezni és praktikusan elpakolni. Mindenkinek más a jól bevett szokása, így a megfelelő komód kiválasztásánál sem aranyszabály amiket én most leírok. :)

A boltokban általában fiókos és polcos kialakítású komódok vannak erre a célra. Én a kettő ötvözetét választanám, hiszen, ha csak fiókos része van a bútornak, akkor a fiókok kihúzásával esetleg összeborulhatnak a dolgok és nagyobb lesz a káosz mint valaha. A polcos elemeken könnyen fel lehet állítani a kozmetikumokat például, viszont a baba zokniait, vagy pelenkáit nem biztos, hogy polcon a legkényelmesebb tárolni. 

www.babaszafari.hu

Fontos, hogy a komódnak legyen egy fából készült pereme, amely nagyobb biztonságot nyújt pelenkázás közben, hogy a babátok biztos, hogy ne essen le. A legpraktikusabb az, ha ezt a peremet a későbbiek folyamán letudjátok venni, mert amikor már nem pelenkáztok, akkor is a lakás szerves része maradhat ez a bútordarab,  nem kell kidobni. 


Érdemes a komódból a szoba többi bútorának színéhez passzolót kiválasztani, így nagyobb lesz az összhang. Célszerű egy bútorcsaládon  belül maradni, mert lehet, hogy lehetnek színeltérések például cseresznye és cseresznye között.

Figyeljetek oda, hogy a komód szélessége megfelelő legyen, mert lehet, hogy még 3 évesen is pelenkázni fogjátok a babátokat, és nem árt, ha nem lóg le a fél gyerek a komódról...
www.babaszafari.hu

A Bertoni Cupboard komód mind megfelel a fentebb említetteknek. Négy fiókjában könnyedén tudjátok rendszerezni az oda való dolgokat, illetve van 2 db ajtóval eltakart polcos része, ahol a gyakrabban használt kozmetikumokat tudjátok elhelyezni. Különlegessége, hogy a pelenkázó keretet 3 féle képpen tudjátok elhelyezni: magatokkal szemben, oldalról (ha esetleg valaki oldalról szeretne pelenkázni), illetve ha már gyermeketek bilibe pisil, ebből a keretből a komód fölé polcot tudtok készíteni. 11 színben kapható, így biztos, hogy megtudjátok találni a számotokra leginkább passzolót: tölgy, bükk, cseresznye, fehér-pink, fehér-kék, fehér-lila, fehér-zöld, tölgy-pink, tölgy-lila, tölgy-kék és fehér-cappuchino.


www.babaszafari.hu
 Nektek milyen komódotok van? Vagy milyet szeretnétek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése