2013. november 27., szerda

Női sarok: Harc a striák ellen...

Sziasztok!

Azt hiszem senkinek sem kell külön bemutatni a stria fogalmát, sajnos a nők nagyobb százaléka már találkozott ezzel a jelenséggel terhesség vagy esetleg fogyókúra során.

Ha már kialakultak a striák eléggénehéz és időigényes őket eltüntetni, sőt teljesen nem is lehetséges ez. Ezért érdemes odafigyelnünk a megelőzésre. 

Négy hónapos terhesen már nyugodtan ellehet kezdeni az óvintézkedéseket, ha a baba születése utáni években felhőtlenül szeretnénk a tengerparton süttetni a hasunkat. Mivel a pocakunk hirtelen, hétről hétre fog ugrásszerűen megnőni, ezért bőrünk rugalmatlansága miatt a kötőszövetek nem tudnak megnyúlni kellőképpen. Érdemes a kritikus területeket (mell, has, csípő, comb) kiemelten ápolni,krémezni illetve olajozni, hogy eléggé hidratált legyen és rugalmas. Figyeljünk oda, hogy naponta legalább 2-3 liter vizet fogyasszunk, illetve szervezetünkbe vigyünk be kellő mennyiségű A,E F és C vitamint. ez mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy bőrünk rugalmas legyen.Az egészséges táplálkozásra is érdemes odafigyelni, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, halat és olajos magvakat.
Ha már kialakultak a striák, akkor sem kell elkeseredni teljesen, hiszen rengeteg olyan kozmetikum található a piacon,amelyet kifejezetten kismamáknak fejlesztettek ki erre a célra.

Következzen pár termék, ami társunk lehet a striák elleni harcban:

1.Vichy Complete Action  terhességi csíkok elleni krém, 200 ml.Szilícium, tápláló növényi olajok és hidroxi-prolin található benne.








2.Decléor- Aroma Sculpt gél terhességi csíkok ellen, 150 ml. Ez egy feszesítő gél-krém koktél,melyebn 8 illóolaj található.











3.Chicco Mamma Donna termékcsalád, kifejezetten kismamáknak kifejesztett kozmetikumok. Találunk olajat krémet és szérumot is a striák ellen.Ápoló vitaminokkal és

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése