2013. november 21., csütörtök

Filmajánló- Babák-Az első év

Sziasztok!

Most egy nagyon érdekes filmet hoztam Nektek, amit ha van egy kis időtök mindenképpen nézzetek meg, mert csodálatos és elgondolkodtató egyben.
A címe: Babák- Az első év (Babies). Ez egy 79 perces, francia dokumentumfilm melyben nincsen szöveg, de nincs is rá szükség hiszen a képek és a csodálatos háttérzenék segítségével mindent érteni és érezni lehet. A Port.hu oldalon találtam róla egy remekül összefoglaló leírást, ezt bemásolom Nektek: 

"Thomas Balmes rendező négy kisbaba életének első évét mutatja be. A világ egymástól távoli részein járunk, Namíbia, Mongólia, Tokyo és San Francisco a helyszín, ahol nyomon követhetjük a csöppségek mindennapjait. Fejlett országok állnak szemben fejlődő országokkal. Felvetődik a kérdés - hol jobb felnevelni egy gyereket? Nyüzsgő nagyvárosban, a legnagyobb luxus közepette, babajógával és csoportterápiával, vagy a vadonban, ahol a gyerkőc porban csúszkál és a birkaitatóban fürdik? A meglepetés, hogy mind a négy gyerek hasonlóan kreatív és figyelmes, ugyanúgy fejlődik és tanul, a család anyagi helyzetétől és a társadalmi háttértől függetlenül." /port.hu/

Mutatok pár képet a filmből:




Ha tehetitek nézzétek meg, nagyon érdekes képet kaphattok arról, hogy egyes kultúrákban hogyan nevelik a gyerekeket. Illetve, hogy ha nincs meg az az anyagi háttér amire szükség van, akkor is milyen leleményesen tudnak néhány használati eszközt mással helyettesíteni.

Ti láttátok már ezt a filmet? Mi a véleményetek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése