2013. november 21., csütörtök

A régi találmány visszatér: avagy a bölcső újabb aranykorát éli!

Sziasztok!

Napjainkban újra nagy divatnak örvend a bölcső használata. Egyre több bababolt kínálatában jelennek meg ezek a régen elfeledett bútordarabok. Vajon minek köszönheti ezt a nagy népszerűséget? Olvassatok tovább és mindenre fény derül.
Kézzel festett bölcső

Antik hatású bölcső

Natúr fából készült bölcső

Faragott bölcső

Palóc bölcső

A régebbi korokban mikor kisbaba született evidens volt, hogy bölcsőbe helyezték, hiszen akkor nem is volt még kifejezett babaágy. Az Ősök tudtak valamit, és ezt a rég elfeledett tudást napjainkban újra felhasználják az egyes bútortervezők, formatervezők és designerek.
Mikor megszületik egy kisbaba számára teljesen új világba csöppen, kikerül az anyaméh megnyugtató, csendes és védett környezetéből. A kisbabák ösztönösen igénylik a hintázó mozgást, hiszen a magzatvízben történő ringatózásra emlékezteti őket. Illetve a nyugalom és a védettség érzésének biztosítása mellett, ez a fajta hintázó mozgás fejleszti az egyensúlyérzéküket és később a mászás és  a járás elsajátításának folyamatát is megkönnyíti.
A bölcsben való hintázás és alvás védettséget,nyugalmat biztosít a babánk számára és a későbbiekben is hasznos hatásai érezhetőek. 
Modern korunk formatervezőit is inspirálta a bölcső, a régi korok bölcsőit alapul véve megalkották a jelen kor mutatós darabjait:
Rózsaszín csoda

Modern bölcső

Modern bölcső

Mivel a bölcsők általában jóval kisebb méretűek, mint a babaágyak, ezért olyan sokáig nem használhatóak. A Lorelli cég erre talált ki egy rendkívül praktikus megoldást több ágyánál is. A Lorelli Dream kiságy két támasztótalp levétele után bölcsőszerűen ring, így felidézve a babában az anyaméhben töltött hónapokat.
Lorelli Dream www.babaszafari.hu
A Lorelli Trend plus, Maxi plus, MiniMax és egyéb kombiágyak pedig ringathatóak és fixálhatóak, így mi tudjuk szabályozni, hogy mikor milyen funkciót szeretnénk használni.


Lorelli Sonic www.babaszafari.hu




Ti használtok vagy használtatok bölcsőt Ha igen,mennyire éreztétek praktikusnak?

1 megjegyzés:

  1. Hasznos áttekintés, de örülnék, ha a blogomról lementett "natúr fából készített bölcső" alatt megjelenne, hogy ez egy "Faktúra Bútor" termék, vagy legalább a kép forrása. Esetleg egy link is https://faktura.hu/butorok/bolcsok/ :)

    VálaszTörlés