2013. november 21., csütörtök

Babaszoba- kombiágyak

Sziasztok!

Mi is az a kombiágy? Kell e olyan Nekem? Valóban praktikus?

Ezekre a kérdésekre próbálok kielégítő választ adni Nektek. A kombiágy lényege, hogy 3 részből áll össze: van a kiságy része, ahol a babátok alszik majd (remélhetőleg), van egy hozzáépített komód rész, ahol pelenkázni tudtok. Később ha a babátok nagyobb lesz akkor a rácsokat letudjátok szerelni, a komódot pedig le lehet szedni és egy ifjúsági ágyat/heverőt kaptok, amit akár 10-12 éves koráig is tud használni gyermeketek.
Ha nagyobb hellyel rendelkeztek, akkor mindenképpen megéri egy kombi kiságyba beruházni, hiszen sokkal tovább tudjátok használni, mint a szimpla kiságyakat. Ezeknél az ágyaknál a pelenkázó komód részt bármelyik felére felszerelhetitek, így ti tudjátok eldönteni, hogy a szoba tájolásától méretétől függően, hogyan kényelmesebb Nektek. Érdemes odafigyelni, hogy milyen színű vagy mintájú kombiágyat választotok, hiszen ezt akár 12 éves korig is használhatja csemeténk. Higyjétek el, 10 évesen már bőven önálló akarattal fog rendelkezni és lehet, hogy a rózsaszín hercegnős ágy, melyen Hamupipőke mosolyog már nem fog tetszeni neki. Érdemes olyan színeket, formákat választani,amit a későbbiekben is tudunk variálni. A natúr színek a legmegfelelőbbek szerintem, hiszen bármilyen szín vagy minta jól párosítható hozzájuk. Illetve a pasztell árnyalatokat (kék, pink, lila, bézs)  is könnyen feltudjuk dobni a későbbiekben más árnyalatokkal. 
Fontos odafigyelni, hogy a kiságy pelenkázó része megfelelő magasságban legyen Nekünk, hiszen elég kényelmetlen úgy pelenkázni, hogy hajolgatnunk kell mert alacsony a komód, de fordított esetben sem túl kényelmes ha ágaskodnunk kell, hogy elérjük a komódot.
Érdemes olyan kombiágyat választani, aminek a pelenkázó része is praktikus, hiszen itt kell tárolnunk azokat a fontos termékeket, amiket pelenkázáshoz, fürdetéshez használunk. Praktikusak az olyan komódok,amiknek fiókos és polcos tároló része is van, mert így átláthatóbban tudjátok tárolni a baba holmijait. Arra is figyeljetek oda, hogy mekkora az a felület, amin pelenkázni tudtok, hiszen a pelenkázás akár 3-4 éves korig is elhúzódhat, így fontos, hogy milyen széles is az a pelenkázó komód. 
Rengeteg féle kombiágy van a piacon, személyes kedvenceimet fogom bemutatni Nektek. Néhány láttán csak ámulok és bámulok. :) Találtam olyan babaágyat is, ami ringatható, de ha már megunta babánk a sok hintázást, fixálni is tudjátok. 
Lorelli Mini Max kombiágy-www.babaszafari.hu

Lorelli Trend plus kombiágy-www.babakocsifutar.hu

Lorelli Maxi plus kombiágy www.babaszafari.hu

Lorelli MiniMax

Lorelli Transform -www.pandababa.hu

Lorelli Sonic www.babaszafari.hu
Ti kiságyat vagy kombiágyat választotok babátoknak?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése