2013. november 22., péntek

Egy nő nem nő táska nélkül-avagy porondon a pelenkázótáska

Sziasztok!

Szerintem nem mondok újdonságot azzal, hogy a nők imádják a táskákat: külön táskát hordunk ha munkába megyünk, más típus után nyúlunk, ha valamilyen ünnepélyes eseményre vagyunk hivatalosak és megint csak egy újabb darab kerül elő, ha a szabadba megyünk kirándulni. A fekete lakkcipőnkhöz nem viseljük ugyanazt a táskát, mint amit a tornacipőnkhöz vennénk fel...nem is folytatom tovább.:)

Ha kisbabát várunk át kell értékelnünk a mindennapi táska fogalmát. Szánjunk erre is időt és kellő energiát, hogy számunkra a legtökéletesebbet válasszuk. Ugyanis az esetek többségében ez a táska lesz az új barátunk, hiszen mostantól nem csak a mi holmiainknak  kell elférnie benne, hanem a babánk nélkülözhetetlen dolgainak is. Hiszen gondoljunk csak bele, hogy egy kisebb táskába a sminkcuccaink mellé nemfog elférni a baba pelenkája.

Nagyon sok esetben a babakocsihoz jár egy színben hozzá passzoló táska. Ez általában elég kicsi, és amiket én láttam néhány kivétellel mind iskolástáskára emlékeztető sporttáska. De ízlések kérdése. Persze pozitív ha az árban ajándékként csak úgy kapunk egyet,de én ezzel nem tudnám le a táska mizériát.
Ahogy a különböző táskáknak megvannak a funkciói, így a pelenkázótáskákat is úgy alakították ki, hogy minél rendszerezettebben és praktikusabban tudjátok tárolni a babátok dolgait. Ezért vessük is el azt az ötletet, hogy majd az egyik táskánkat majd befogjuk erre a célra, mondván mivel is tud többet egy pelenkázótáska. Pedig sok ilyen praktikus megoldással oldották meg a mindennapi rutin megkönnyítésére a dolgokat: vannak olyanok, amik hőállóak, vízlepergetősek, egyes darabokon külön kis cumisüvegtartó fakkok vannak, ha szomjas a baba rögtön előtudjuk kapni a fincsi teát. A belsejükben is rengeteg zseb, illetve fakk található, hogy mindent átláthatóan tudj tárolni benne. Külön pozitívum, hogy kis patentek segítségével a babakocsira lehet rögzíteni őket, így nem kell a vállunkon cipelni a 100 kg-os súlyt. Több táskán láttam már külön termosztartót,cumitartót, egyes modellekhez színben passzoló takaró irattartó és gyógyszertároló is jár. 

Az ilyen komolyabb daraboknak persze nem annyira pénztárcabarát az ára, tíz-húsz ezer forint körül mozognak. De higgyétek el, hogy jó befektetés, hiszen 3-4 évre vesszük. Tegyétek a kezeteket a szívetekre...biztos Nektek is lapul otthon egy ilyen árfekvésű táska, amivel magatokat leptétek meg :)
Attól, hogy például kék vagy lila babakocsit vesztek, nem feltétlenül muszáj színben teljesen passzoló táskát vennetek. Érdemes egy jól kombinálható színt választani, hiszen valószínűleg nem csak a babakocsi mellett fogjátok használni,illetve egy semlegesebb szín sokkal jobban passzolhat a kabátotokhoz, vagy bármihez. Nem utolsó ok, hogy ha olyan darabot választotok, amiről nem rí le, hogy pelenkázótáska később akár hagyományos táskának is tudjátok hordani.

Kicsit szétnéztem a "nagyvilágban" hogy napjaink híres emberei, milyen pelenkázótáskával lépnek az utcára:
Gwen Stefani-www.stylebistro.com
Gwen Stefani stílusához passzoló bohókás és feltűnő színt választott pelenkázótáska terén is. Bár lemerem fogadni, hogy nem csak ez az egy darab van neki.
Jennifer Garner www.celebritybabyscoop.com
Jennifer Garner letisztult bézs-fekete kockás modell mellett döntött, mely jól mutatja kifinomult és visszafogott stílusát.

Angeline Jolie www.dennerymark.com

 Angelina Jolie híres dizájner  táskájával, mely szintén a teljesen letisztult irányvonalat tükrözi.

Természetesen a legnagyobb divatcégek is piacra dobtak kifejezetten kismamáknak táskákat, ezek közül maradjunk a táskák koronázatlan királyának Louis Vuitton-nál, ámulatra méltó darabokat hozott ki a piacra:
Nektek melyik tetszik jobban, a pink vagy a barna?
LV táska www.lilsugar.com

LV. www.lilsugar.com
Következzen pár mutatós külföldi darab még:

www.zimbio.com
www.babynewhome.com
















www.annasaccone.com

www.smashinglists.com

A végére pedig mutatnék pár hazánkban is fellelhető darabot, amelyek nagyon elnyerték tetszésemet:

J.J. Cole Satchel Bag, Onyx
Mam
J.J. Cole-Technique bag
BabyMoov 


 Remélem számotokra is érdekes volt ez a bejegyzés. Melyik a kedvencetek?









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése