2013. december 21., szombat

Érdekességek tárháza: Parfüm babáknak

Sziasztok!

Külföldön nagyon  népszerűek napjainkban a babaparfümök, sok híresség fújja babáját a kifejezetten nekik kifejlesztett illattal. Néhány boltban már hazánkban is megjelentek ezek a termékek. De vajon tényleg szükség van erre?



Emlékszem, hogy kb 4 éve megrökönyödve álltam a szomszéd hölgynél, aki kutyakozmetikus, amikor éppen megmutatta, hogy milyen csodálatos cica-kutya parfümök érkeztek hozzá. Megszagoltam, tényleg nagyon jó illata volt, de kicsit túlzásnak éreztem hogy  a házi kedvencünket mindenféle pacsulival fújjuk be.


Talán ugyanez volt a reakcióm, amikor először láttam meg az egyik üzletben a polcon a babáknak kifejlesztett illatokat. Nem igazán értettem, hiszen, mint mindenki tudja, hogy a kisbabáknak van a legeslegjobb illatuk a világon. Ezt a természetes illatot miért kell mesterséges anyagokkal elnyomni? Természetesen ezek az illatcsodák nem tartalmaznak alkoholt, illetve semmilyen olyan anyagot, ami káros lenne a baba bőre. Az illatuk általában 2 kategóriába sorolható be: friss virágos jegyek és az a tipikus finom púderillat. A leírásukban úgy szerepel, hogy babáknak és mamáknak. Magamon biztos, hogy kipróbálnám, mert ki ne szeretne babaillatú lenne? :) De egy újszülöttre, vagy pár hónapos babára semmiképpen nem fújnék rá mert örüljünk, amíg szagolgathatjuk a friss bébiillatot. Előbb-utóbb úgy is eljön majd az az idő, amikor gyermekünk az utánozós korszakába kerül és apuci és anyuci mintájára ő is szeretne magának parfümöt.:)

Természetesen a nagy divatházak, akik parfümkészítéssel is foglalkoznak nem maradhattak ki a sorból, ők is kiadták a  kifejezetten a legkisebbeknek kifejlesztett parfümjüket.



Ilyen a Burberry Baby Touch névre hallgató illatcsodája, mely  inkább a virágos-gyümölcsös kategóriába sorolható: narancsvirágot,  mandarint és vaniliát tartalmaz.


De természetesen mindenkinek a maga saját döntése, hogy mit fúj a babájára. Ti használtok/vagy használnátok ilyen parfümöket a babátokon?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése