2013. december 23., hétfő

Anyatejtárolás praktikusan

Sziasztok!

Lansinoh anyatejtároló tasak
-www.babaszafari.hu
Az anyatej a legértékesebb táplálék a baba számára, ezért nagyon fontos, hogy kellőképpen odafigyeljünk a tárolására is, hiszen minden cseppje érték. A szoptatásnál főként az elején gyakran előfordul, hogy sokkal több tej termelődik mint amennyire babánknak szüksége van. Ilyenkor mindenképpen érdemes lefejni a tejet, illetve elraktározni az ínségesebb időkre:) Ugyanis a későbbiekben, amikor például betegek vagyunk, és addig ugye tilos szoptatni nagyon jól fog jönni, vagy ha leáll a tejtermelődés vagy bármi. 


Gyűjtögessünk...hiszen mi nők ebben nagyon jók vagyunk...(ne csak a cipőkkel tegyük ezt). Másrészt ha lefejitek szoptatás után az emlőben maradt tejet, azzal elkerülhetitek a mellgyulladást is.
Nagyon figyeljetek oda, hogy minden eszköz, amivel az anyatej érintkezik tökéletesen steril legyen, mert nagyon könnyen baktériumok kerületnek a tejbe, és annak nem lesz jó vége.

Az anyatej tárolására vannak kifejezetten erre a célra készült előre sterilizált tasakok/zacskók. Ezekkel helyet tudtok spórolni a hűtőben, illetve vannak ú.n. anyatejtároló kis dobozok, melyek szintén tökéletesen felhasználhatóak,akár később bébiétel tárolására is.

A hűtőben semmiképpen ne a hűtőajtón található rekeszbe tároljátok, illetve felejtsétek el, hogy egy rúd gyulai kolbász és két csík szalonna között helyezitek el. Érdemes kialakítani neki egy külön kis "sarkot" a hűtőben, mert nem biztos, hogy túl étvágyfokozó minden hűtőnyitás során ezzel szembesülni.:) Ha sima hűtőben tároljátok az anyatejet 4-5 Celsius fokon, akkor kb 24 óráig szabad tárolni és utána oda kell adni a babának. Ha fagyasztóban helyezitek el, akkor figyeljetek oda, ogy kb -20, -24 Celsius fokon legyen, illetve 3 hónapnál tovább nem érdemes ezt sem felhasználni.

Praktikus a mind a zacskót, mind a poharat felcímkézitek, hogy mikori a fejés dátuma. :)

Mam anyatejtároló doboz
Babyono anytejtároló zacskó


Tommee anytejtároló

"Az anya teje a legjobb"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése