2014. február 13., csütörtök

Smaragd vonzásában: Új 2014-es szín a Baby Design-nál

Sziasztok!

A legtöbb babatermékeket gyártó cég az év első hónapjaiban dobja piacra az új kollekcióját. A Chipolino farmer és bőr hatású termékeiről már írtam Nektek. Ezek a termékek már elérhetőek Magyarországon is. Most a Baby Design és az Espiro cég 2014-es változásairól írnék Nektek. Vegyétek úgy, hogy szinte Ti vagytok az elsők, akik bepillantást nyerhettek ebbe, hiszen ezek az új termékek még nem igazán érhetőek el Magyarországon. 1-1 termék már megérkezett, de ezt majd jelzem Nektek, hogy melyik.

Biztosan tudjátok, hogy a Baby Design és az Espiro egy cég, csak két márkanév alatt gyártják a termékeiket, illetve ezek a márkák 1-1 eltérő vonulatot képviselnek. A 2014-es kollekcióban mindkét márkánál megjelenik egy új, gyönyörűséges szín: a smaragd. Személy szerint nagyon örülök ennek, hiszen ez az egyik kedvenc színem. De vélhetően nem csak Nekem, mert évről évre számtalan ruhakölteményen, kiegészítőn és egyéb divatterméken jelenik meg. Főként tavasszal és nyáron nagyon elterjedt viselet ez a szín, mert a pasztell színű darabokkal nagyon jól párosítható, és egy üde, friss megjelenést ad. Talán a színek közül ez az egyik olyan szín, amit nehezen lehet behatárolni: valaki kéknek látja, valaki zöldnek.....Nehéz egyöntetűen kijelenteni, hogy akkor most mi is az igazság. Talán pont ezért abszolút unisex színnek gondolom, hiszen kislánynak és kisfiúnak egyaránt tökéletes választás lehet.

Kicsit utánanéztem a szín jelentésének, elég érdekes, olvassátok tovább:

"Bár nem tartozik a hét sugár színei közé, a türkiz fontos gyógyító szín. Több civilizáció és nép számára - az atlantiak, az egyiptomiak és az amerikai őslakosok számára - mind a szín, mind pedig a kő szent volt, és oltalmazó hatása miatt viselték. Úgy gondolták, hogy a türkiz az égboltot, valamint az emberi testtel szemben álló szellemet szimbolizálja. A türkiz a tenger színei, a zöld és a kék elegyéből áll, és mindkettő tulajdonságait - a kék nyugalmasságát és a zöld harmóniáját - magában foglalja. A türkiz mind pszichológiai, mind pedig fizikai értelemben nyugtató hatással bír. Ha izgatott lelkiállapotban vagyunk, vagy kényelmetlenül érezzük magunkat idegenek jelenlétében, segíthet, ha viselünk magunkon valami türkiz színűt - ez megvéd minket a lelki békénket veszélyeztető negatív vagy káros hatásoktól. Különösen tanácsos nyilvános szereplésekkor viselni, mivel a zöld és a kék kombinációja nem csak nyitva tartja a kommunikációs csatornákat, hanem harmóniát teremt köztünk és a hallgatóságunk között. A türkiz segíthet abban is, hogy szívünk mélyéről beszéljünk, elmondjuk mit gondolunk és hogyan érezzük magunkat."

(Bővebben a színek jelentéseiről: http://mandaland.hupont.hu/16/gyogyito-szinek#ixzz2tDe85TJ7)

A gyártó az ún. top termékeinek színskálájába is beleépítette ezt a színt, így 2014-ben smaragdos-türkizben pompázik a Lupo Comfort, a Sprint, a Sprint plus és a Magic is. Egyenlőre nincsenek fent képek az interneten a termékekről, de találtam egy képet, amint jól látszódik ez a színárnyalat. A Baby Design Lupo Comfort türkiz színben a napokban érkezett meg, álomszép
Baby Design Lupo Comfort-türkiz
Nektek tetszik ez a szín? Vennétek ilyen színű babakocsit?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése