2014. február 25., kedd

D.I.Y Projekt: Csináld magad!



Ha érzel magadban egy kis kreativitást, akkor lepd meg babádat egy saját készítésű körforgóval. Így az örömmel teli várakozás közben valami egyedit és szívből jövőt készíthetsz a születendő csöppségnek. Néhány tippet és tanácsot szeretnénk Nektek adni, csemegézzetek. :)
 
Egyrészt nagyon szép szobadekoráció lehet, ha a lámpához kötöd, vagy használhatod a kiságy fölé lógatva, mint a zenélő körforgók. Illetve praktikus lehet pelenkázás közben is, mert ha a pelenkázó komód fölé helyezed, akkor leköti a baba figyelmét, így nem fog izegni-mozogni a bébi, könnyebb lesz a pelenkacsere.
Csak a fantáziátok szabhat határt, mert rengeteg féle egyedi variációban lehet elkészíteni ezeket. Bármilyen anyagot felhasználhattok: karton, színes papírok, matricák, anyagok, karácsonyfadíszek, krepp papír, gombok, műanyag figurák……és sorolhatnám még 100 oldalon keresztül. Érdemes körülnézni otthon, mert kincsekre bukkanhattok. Amire biztos szükség lesz még a remekmű elkészítéséhez: cérna, vagy damil, vagy valamilyen zsineg, amivel fellógatjátok a figurákat.

 Jó szórakozást kívánunk Nektek az elkészítéshez, nyugodtan vonjátok be apukát is a dekorálásba, hiszen soha nem árt egy segítő férfikéz a közelben. Ha elkészítitek, várjuk a kész alkotásokról a fényképeket.

Néhány típus a teljesség igénye nélkül:




 

Ezt biztos ismeritek…Fújjatok fel lufikat különböző méretre, kenjétek be tapétaragasztóval és különböző színes fonalakkal burkoljátok be. Minimum 1 nap száradás után a lufit szúrjátok ki és táádáám. Sokféle színkombinációt összeállíthattok, kísérletezhettek, hogy melyik megy leginkább a baba leendő szobájának 
színéhez.


 



Nagyon mutatós a végeredmény, ha filc anyagból kivágtok különféle figurákat, kitömitek vattával és a lehető legegyszerűbben összevarrjátok. Nem kell hozzá varrónői diploma, mégis elképesztő dolgokat lehet készíteni így.




 

Könnyen és egyszerűen elkészíthető a képen látható pillangós forgó. Keress egy szép sablont interneten, lehet pillangó, virág, csillag…bármi, ami elnyeri tetszésed. Kartonból vágd ki, hogy legyen tartása a figurának, és színes-mintás lapokkal vond be, hogy igazán figyelemfelkeltő legyen a babádnak.


 



Talán az egyik legötletesebb darab ez a gombokkal teleaggatott típus. Nem kell hozzá más, mint sok különféle méretű és színű, érdekes gomb. Lenyűgöző a látvány.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése