2014. február 20., csütörtök

Mi alapján válasszunk etetőszéket?


Sziasztok!

Etetőszékekről még nem igazán esett szó itt a blogon, pedig nagyon hasznos találmányok, érdemes róluk néhány szót ejteni. Miért is van ezekre szükség? Milyen típust válasszunk? Olvassatok tovább, és mindenre fény derül!

Az első hónapokban, amikor babátok még szopizik természetesen nincs rá szükség, azonban amikor elkezditek a hozzátáplálást érdemes körülnézni a piacon, hogy milyen modellek találhatóak. Az első időkben az etetőszék szerepét tökéletesen betölthetik az autóshordozók, vagy a pihenőszékek is. Feltehetitek az asztalra is, hogy ne fájduljon meg a derekatok az etetés közben. Azonban nem ez a legpraktikusabb megoldás, mert az első időkben az etetés maga egy  vérig menő harc, kevesebb étel megy a gyermek szájába, mint mellé. Mivel a pihenőszékek és autóshordozók általában textiles anyagból vannak, ezért nem könnyű tisztán tartani őket, egy kiadós répapüré vagy céklalé után.

Ha nem ül még fixen babátok, akkor sem kell elkeseredni és hosszú hónapokig a pihenőszéket használni etetéshez, ugyanis vannak olyan darabok, amelyeknek a háttámlája több pozícióba is dönthető, így egy olyan dőlésszöget lehet elérni velük, ami nem káros a gerincre. Általában fél éves kortól szokták elkezdni a hozzátáplálást, kb. ilyenkor érdemes megvenni az etetőszéket is. A legtöbb multifunkciós etetőszék háttámlája kagyló alakban dől meg, ez azt jelenti, hogy egyszerre dől meg a hát és a lábrésze is, ezzel olyan szögben van benne a baba, mint az autóshordozókban is. De vannak olyanok is, aminek csak a háttámlája állítható, valaki az egyiket preferálja valaki a másikat. Ezek az etetőszékek sok praktikus funkcióval rendelkeznek még, például állítható a magasságuk, így könnyen beállíthatjátok akár az asztalotok méretéhez is, és akkor együtt lakomázhat az egész család. Talán az egyik legpraktikusabb bennük, hogy sokszor dupla tálcásak, tehát ha evés közben az egész tányér krumplifőzelék kiborulna, akkor könnyedén leszedhetitek a felső tálcát,és már lehet is rohanni a mosogatóhoz tisztítani. Félnetek sem kell, hogy amíg ti sikáltok a baba kiesik, mert egyrészt marad egy másik tálca előtte, másrészt az etetőszékek 5 pontos biztonsági övével lehetetlen, hogy kiessen onnan. Ha esetleg püré fröcsölődik a huzatra félelemre semmi ok, ugyanis a legtöbb etetőszék anyagát úgy alakították ki, hogy egy vizes ruhával könnyedén letörölhessétek azt. Így nem kell nap mint nap huzatot mosnotok, ami ugyse száradna meg másnapra.  
 
Arra is figyeljetek, hogy az etetőszék viszonylag kicsire összecsukható legyen, hiszen  ha kisebb a konyhátok, vagy csak szimplán nem szeretnétek, hogy folyton elő legyen a masina, akkor könnyedén eltudjátok tenni egy szekrénybe, vagy a sarokba. Továbbá nyaralás és utazás során könnyen tudjátok szállítani az autó csomagtartójában.

A multifunkciós székeken kívül vannak a fix etetőszékek is, amiket csak olyan babáknak javasolnak a gyártók, akik rendesen tudnak ülni benne, hiszen háttámlájuk nem dönthető. Az a baj sokszor ezekkel a székekkel, hogy sajnos a tálcájukat nem lehet levenni, és sokszor csak egy tálcásak, így sokszor a széket a mosogatóig kell húzogatnotok egy alapos tisztításra. 

Nagyon jól össze lehet hangolni az etetőszéket különböző etetési kiegészítőkkel, akár színben, akár stílusban is. Az interneten  van egy olyan alkalmazás,ahol különböző ruhákat, kiegészítőket lehet összeválogatni, és egy szettet lehet összeállítani. Most én is 2 ilyet szeretnék Nektek megmutatni, csak etetőszékekkel és etetési kiegészítőkkel, hátha valaki inspirálódik belőle.

Az elsőben a Baby Design Pepe etetőszék egyik színét mutatom meg Nektek:

Baby Care előke
Little Princess itató
Mam tányér
Mam evőeszközkészlet
Baby Design Pepe zebra pink



Most jöjjön egy uniszex összeállítás, a Lorelli Yam-yam-mal:




Momma kanál
Tommee szilikon előke

Momma itató
Lorelli Yam yam giraffe
Bebejou étkészlet
BabyCare előke



 
Nektek milyen etetőszéketek van? Ti odafigyeltek arra, hogy az etetési kiegészítők passzoljanak az etetőszékekhez?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése