2014. június 12., csütörtök

Nyaralás autóval-néhány tipp, hogy a gyermekek is élvezzék a hosszú autóutat

Sziasztok!

 
Valaki már megkezdte az első nyaralását, valaki még tervezgeti és valaki már jövőhéten indul. Nagyon sokan kellnek útra autóval, akár külföldre is. Ilyenkor maga az út akár 8-9 óra hosszú is lehet. Ezt sokszor a felnőttek sem bírják könnyen 40 fokban,nemhogy a gyerekek.
Ezzel kapcsolatosan szeretnék néhány tanácsot adni Nektek, hogy hogyan vészeljétek át a hosszú, fárasztó utat.1.Ha lehetőségetek van rá, ne nappal utazzatok! Egyrészt ilyenkor sokkal melegebb van, nagyobbak az utakon a dugók, idegesebbek az emberek és mindenki nyűgős és hisztis. Ha éjjel mentek, akkor ha szerencsétek van, akkor a gyermek átalussza majdnem az egész utat. Illetve a fogalom sem olyan nagy, mint napközben.
 

2.Hiába tervezitek meg, hogy kb. x óra alatt oda lehet érni, gyermekkel számoljatok még rá több időt. Ugyanis nekik sokkal nagyobb a mozgásigényük, többször meg kell, hogy álljatok, hogy a csöppség futhasson egy kört, vagy pisilhessen. A legtöbb benzinkút mellett szerencsére direkt emiatt kiépítettek kisebb játszótereket asztalokkal és padokkal. Így amíg ebédeltek vagy isztok egy csésze élénkítő kávét, addig a gyermek annyira kiszaladgálja magát, hogy lehet, hogy az út további részét alvással tölti.3.Ismerős jelenet családi filmekből,amikor a család utazik, az autóban mindenki énekel? Próbáljátok ki, a gyerkőcötök imádni fogja és szerintem Ti is jól szórakoztok  majd, főleg ha apuka torok szakadtából énekli a Süss fel napot! :) Nem mellesleg ezzel is telik az idő.


Tommee Tippee snack tartó
4.Tudjátok mi a legjobb unaloműző? Hát persze, hogy az evés :) Csomagoljatok még otthon házi készítésű szendvicseket, és egy kis nassolni valót is. Ne válasszatok csokikat, cukrokat, ha nem akarjátok, hogy az autó belseje tiszta kosz legyen, és egyébként sem túl egészségesek. Vigyetek gyümölcsöket, zöldéségeket vagy teljes kiőrlésű kekszet. Ezt lehetőleg ne  abőrönd legaljába tegyétek, hanem legyen nálatok a kézi táskába. Több gyártó kifejezetten gyárt snack-tartó dobozokat, amibe a rágcsálnivalót könnyedén tárolhatjátok, és nagy előnye, hogy a tetején lévő szilikon fedő miatt, kifelé könnyen kivehető az étel, viszont ha fejre fordul a táskában nem fog kiborulni. 


5.Játék minden mennyiségben! Itt inkább olyan darabokat vigyetek,ami egyrészt könnyen elfér az autóban, illetve amit nem lehet szanaszét dobálni. Ha nagyobb  a gyermek vigyetek rajztáblát, mesekönyvet vagy bármilyen interaktív játékot. Hosszú időkre lekötik a csöppséget.


6. Hosszú út során biztos, hogy előbb utóbb megéhezik mindenki. Ha még anyatejjel táplálkozik a gyermek, vagy bébiételt fogyaszt, akkor azt mindenképpen fel kell melegíteni. Rengeteg időt megspóroltok azzal, ha magatokkal visztek egy autós cumisüveg melegítőt. Ezt az autó szivargyújtójára lehet csatlakoztatni, és pár perc alatt felmelegíti a bébipapit. Így nem vesztegettek el perceket azzal, hogy megálltok egy étterembe, egy benzinkútnál, könyörögtök, hogy hátha valaki megszán Titeket és megmelegíti az ételt.

7. Védekezzetek a nagy meleg ellen napellenzővel, amit az autó ablakára tudtok tapasztani, így nem fogja égetni a napfény gyermeketeket. Illetve gondoljatok arra is, hogy a gyerekek általában sokkal jobban izzadnak mint mi. Hát még egy jó műszálas autósülésben. Szerezzetek be egy frottír légáteresztő nyári huzatot, hogy ne legyen tiszta víz a gyerkőc.

8. A rádió úgyis sisteregni fog, ha külföldre mentek. Vigyetek magatokkal szórakoztató gyermek dalokat. Előtte azért otthon teszteljétek, hogy melyek azok, amiket még Ti is szívesen hallgatok, mert egy-két dal idegőrlő lehet.


9.Víz!Víz!Víz!  Mindig legyen elegendő babavíz nálatok, vagy hűtött tea. Ezt célszerű egy csöpögésmentes kulacsba vagy itatóba vinni. Ne akarjatok úgy járni, hogy az egész üccsi a táskátokban landol,  válasszatok olyat, ami tényleg jó.Érezzétek nagyon jól magatokat a nyári nyaralások alatt! Pihenjetek, sportoljatok és felejtsetek el minden gondot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése