2014. március 10., hétfő

Utazásra fel! Hogyan kell kinyitni az utazóágyakat?

Sziasztok!

Aktuális lassan a téma, hiszen egyre többet süt nap, közeledik a tavasz és a nyár, így egyre többen kezdik tervezgetni a nyaralásokat. Ha először mentek babaátokkal nyaralni nem árt egy praktikus utazóágyat
beszerezni, hiszen az apartmanban, hotelben vagy panzióban nem biztos, hogy tudnak biztosítani a babának ágyat.



Erre a célra a legalkalmasabb eszköz az utazóágy, melyet kicsire összelehet csukni és aabszolút csomagtartó-kompatibilis, mert mindenhol elfér. Általában a legtöbbhöz tartozik egy sporttáska, amibe beletudjátok csomagolni az egész szerkezetet, és könnyedén utazhattok is vele.

Lorelli Arena 2+
Az utazóágyakból többféle van a piacon: az egyik legszuperebb a multifunkciós, mert egyrészt újszülött kortól használható, másrészt pelenkázó rész és játékhíd is van hozzá, így az is meg van oldva, hogy hol pelenkázzátok a nyaralás alatt a bébit.





Lorelli Air Comfort matrac
Újszülött kortól mindenképpen emelhető betétes változatot válasszatok, mert így olyan magasan aludhat a baba, mint az otthoni saját kiságyában. Ezt a felső emelőbetétet kb. 9 kg-ig lehet használni, utána az alsó szintet érdemes igénybe venni. Állandó kérdés, hogy van e hozzájuk matrac, illetve, hogy milyen matrac van hozzá. Gyárilag szinte az összes utazóágyhoz jár egy matrac, viszont az vékonyabb, illetve keményebb, mint a szivacs, vagy kókuszmatracok. Egy-két hetes használatnál elegendő ez, viszont ha tartósan használjátok az ágyat, akkor érdemes ebbe is beszerezni egy komfortosabb darabot. És, hogy ne kelljen egy óriási 60x120-as matracot begyömöszkölni nyaraláskor az autóba, szerencsére feltalálták az összehajtható matracot, amit extra mini méretre lehet összecsukni.

Gyakori probléma az utazóágyak összecsukása, kinyitása. Nagyon egyszerű a kezelésük, a TITOK, a megfelelő sorrend betartása. Ha kinyitni szeretnétek legelőször a négy oldalát kell kimerevíteni tetszőleges sorrendben. Majd amikor mér mind a 4 oldal beakadt, csak! akkor szabad a középső kör alakú részt lenyomni. És táádáááámm...
Lorelli szúnyogháó

Összecsukásnál pedig pont fordítva. Először fel kell húzni az utazóágy közepén található kör alakú részt, majd utána egyesével a négy oldalát megroggyasztani. Ha betartjátok ezt a sorrendet pikk-pakk menni fog az egész procedúra.

Chipolino ringatható szerkezet
Egyébként a nyaralásokon kívül otthon a kertben, vagy nagyszülőknél is praktikusan kihasználható, vagy ha többszintes a házatok és fent van a babaszoba.

A matracon kívül érdemes beszerezni az ágyhoz egy szúnyoghálót, mert ha kint használjátok a természetben, akkor védi a gyermeket a bogaraktól és rovaraktól is. Vagy ha extra luxusra vágytok lehet kapni külön az ágyakhoz piti pénzért egy ún. ringatható szerkezetet, amivel könnyebben álomba tudjátok ringatni a csöppséget.
Chipolino rezgő-zenélő szerkezet

Csudajó az a szerkezet is, amit a Chipolino nem is olyan régen dobott piacra: egy zenélő-rezgő  és világító szerkezet, mellyel tudjátok emelni a baba komfortérzetét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése