2014. március 12., szerda

Vigyázzatok! avagy nagyító alatt a babakocsi tolvajok

Sziasztok!

Kényes téma a mai, de muszáj beszélni róla, mert mostanában egyre több helyről hallom, hogy ellopták a babakocsiját. Hol jár a világ? Szörnyű...



2014-ben már kifejezetten erre specializálódott tolvajok vannak, pont úgy mint a villamosokon előforduló zsebtolvajok vagy a betörők. Felmérik a terepet, ki-mikor-hol járkál a babakocsival, mikor hagyja őrizetlenül. És hogy mégis mit kezd a babakocsival? Felteszi Vaterára vagy egyéb aukciós oldalakra és még ha a babakocsi üzleti árának a feléért is adja el, akkor is megéri neki, könnyű pénzkereset.

Napjainkban a babakocsi árak a csillagos égen végződnek, olyan modellt is lehet kapni, ami felér egy olcsóbb autó árával. A tolvajok is haladnak a korral, nem kell autót lopni az úgy is körülményesebb, de a lépcsőházban ott felejtett darabot pillanatok alatt el lehet tüntetni.

Különösen figyeljenek oda a társas- vagy panelházban élők, hiszen a veszély őket fenyegeti leginkább. Csak ha rendelkeztek zárható babakocsitárlóval, akkor hagyjátok lent a babakocsit, vagy a vázát. Ha nem zárható a tároló semmiképpen ne tartsátok ott, mert könnyen lába kelhet. Sőt, egyetlen percre se hagyjátok a vázat lent, ugyanis megdöbbentő dolgok vannak, olvassátok el a következő megtörtént esetet, melyet az egyik ismerősöm mesélt:

"Hazaérkeztem a babával nagy bevásárlásról a párommal. Panelházban lakunk, az 1. emeleten. Mivel sok mindent vásároltunk ezért kb 2 percre lent hagytuk a babakocsit, ameddig a babát és a vásárolt dolgokat felcipeltük. A 2 perc ténylegesen csak annyi volt, és mire lementem a vázért, a babakocsink sehol sem volt. Mivel multifunkciós darabról volt szó, ezért bőven 100 ezer Ft feletti a kárunk..."
 
 A következő eset Budapest egy nívósabb környékén történt, a Vörösmarty úton:

"Ellátogattak hozzánk külföldi barátaink, akiknek van egy gyönyörű csemetéjük. A lépcsőházban hagyták a babakocsit, különösképp én sem figyeltem erre fel. Majd megrökönyödve tapasztaltuk mikor sétálni indultunk, hogy a kocsi sehol. Bevallom őszintén, hogy rettentően kellemetlen volt az egész szituáció, szépen bemutatkozott az ország, gondoltam. Természetesen azonnal elrohantam az első bababoltba, és pótoltam a kárát az ismerősömnek, hiszen erről nem ő tehet. 100 ezer Ft volt a kiadás."
Ti tapasztaltatok hasonló dolgokat? Esetleg Nektek is eltűnt már a babakocsitok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése