2014. október 16., csütörtök

Csokit vagy csalunk!-Nyakunkon a Halloween

Sziasztok!

A címből már biztos, hogy kiderült számotokra, hogy a mai bejegyzés miről is fog szólni: a Halloweenről.






Sokan szeretik, sokan ki nem állhatják és Magyarország lakosságának többsége nem is ünnepli. Angliában és más külföldi országokban már elég nagy kultusza van az ünnepeknek, nálunk csupán néhány éve kezdett betörni a köztudatba. Félreértés ne essék, a Halloween nem egyenlő November elsejével, a halottak napjával, teljesen más történelmi előzményekre vezethető vissza.
Nagyobb városokban, mint például a fővárosunkban is már egyre több helyen lehet találkozni Halloween-i bulikkal és egyéb összejövetelekkel. Október elejétől a boltok megtelnek tökökkel, csontvázakkal, boszorkányokkal és egyéb ikonikus kiegészítőkkel. 



De mit is ünnepeltek régen ilyenkor?

" Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek ezen a napon ünnepelték az újévet - a Samhain-t, vagyis "a nyár végét" és ilyenkor egyszerre hódoltak a Napisten és a holtak Ura előtt. 
Hitük szerint ugyanis ezen a napon tért vissza a földre azoknak a bűnösöknek a lelke, akik az elmúlt esztendőkben haltak meg, és azóta állatok testében "léteztek". Megfelelő áldozatok bemutatásával ezen a napon engesztelést lehetett szerezni az elhunytaknak, hogy ezáltal átkelhessenek a mennyországba."

Mindenesetre nekem közel áll a szívemhez ez az ünnep, nem is a történelmi múltja, vagy misztikus  vonatkozása miatt, hanem elvarázsolnak a dekorációk, a kosztümök,  a világító töklámpás, a bizarr ételkülönlegességek.
Nuvita itató
Arra gondoltam, hogy egy kicsit megpróbálom belecsempészni a babavilágba ezt az ünnepet. Nem volt könnyű dolgom, mert valljuk be a habos babos bababirodalom nem áll rokonságba a koponyákkal, csontvázakkal és egyéb rémisztő szörnyekkel. 

A következő képekkel és termékekkel a Hallowen-i hangulatot szeretném átadni Nektek babatermékekkel illusztrálva. Azt hiszem mondanom sem kell, hogy abszolút a fekete és a narancs szín dominál. Sokan idegenkednek magától a fekete színtől babatermékeknél, mert, hogy abszolút nem babás. Lehet, hogy így van, de a fekete mindig is az elegancia képviselője, gondoljunk csak a kis fekete ruhára. :) Egy fekete babakocsit is vidámmá és színessé lehet tenni a kiegészítőkkel: ha például kislányotok van, akkor egy rózsaszín pléddel és egy lilás-pinkes játékkal gyönyörűvé és letisztulttá tehetitek. És arról se feledkezzetek meg, hogy akármilyen színű ruhát adtok a gyerkőcre, biztos, hogy passzolni fog a babakocsi színéhez is. Egy rózsaszín babakocsi piros kiskabáttal nem a legösszeillőbb választás. Nem de? :) De ez ízlések és pofonok kérdése...

Jöjjenek 2014 Halloween sztártermékei, íme:

 



 Az első helyen mindenképpen a Baby Design Lupo multifunkciós babakocsija áll, természetesen fekete színben. Morticiának biztos, minden álma lehetett egy ilyen modern babakocsi, hiszen az övé már lassan kezd elavulni...


Baby Design Lupo

Ezt a típusú babakocsit egész nyugodtan használhatjátok rosszabb utakon is, mert rendkívül jól rugózik, és rosszabb terepen sem fogsz vele elakadni. Felfújható kerekeinek köszönhetően extra luxust ad Neked és babádnak is.




Hát nem gyönyörű ez a szín? Bár lehet, hogy elfogult vagyok (de ne higyjétek rólam, hogy valami elvont sátánista szekta tagjaként írogatok Nektek, csupán csak kedvelem ezt a színnek nem mondható árnyalatot.)


Nuvita összecsukható tál





Ha városban laktok, és nincs szükségetek extra nagy fújható kerekekre, akkor számotokra a tökéletes jármű a Baby Design Sprint plus, íme:
Baby Design Sprint plus
Tökéletes multifunkciós etetőszék a Lorelli Yam-yam, nem csak Halloweenre. :)
Lorelli Yam yam orange giraffe

A szék háttámlája több pozícióba dönthető és a magassága is állítható, így biztos, hogy passzolni fog magasságban az asztalotokhoz.

Dupla tálcás, így ha a menü teljesen kiborulna, akkor könnyedén leszedhetitek a felső tálcát, és kényelmesen eltudjátok mosni.







Espiro Kappa onyx



Ha mentek Halloweenezni, és nem feltétlenül a szomszédba, akkor mindenképpen szerezzetek be az autóba egy biztonságos autósülést, hogy a távolabb lakó rokonokhoz is bekopogtathasson a csöppség csokiért.
Nuvita rágóka
Az Espiro Kappa gyermekülés több szempontból is jó választás lehet, hiszen 9 kg-tól egészen 36 kg-ig használható. Különlegessége, hogy annak ellenére, hogy 36 kg-ig van, még dönthető a háttámlája, így biztos, hogy maximális kényelmet nyújt.



A végére néhány extra cuki ruhát hagytam, bár én néha túlzásnak tartom az ilyen beöltöztetős dolgokat, de a következő jelmezek még beleférnek. Szerintem.


Ti mentek valahova Halloweenkor? Faragtok tököt?
Annyit elárulhatok, hogy a Babaszafari is készül valami extra meglepetéssel és akcióval, de erről egyenlőre nem mondhatok többet. :)
Kövessétek figyelemmel a Blogot, és a bolt és a blog Facebook oldalát, mert hamarosan mindenre fény derül.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése