2015. július 24., péntek

Fesztiváááál-Gyerekkel?

Sziasztok!

Ha nyár, akkor zene, buli és fesztivál. Biztos vagyok benne, hogy szinte már mindenki részt vett valamilyen hasonló rendezvényen. A mai téma lehet, hogy kissé megosztó lesz köztetek, de úgy gondolom ez is egy olyan dolog, amiről érdemes beszélnünk.

Miután gyermek születik a családba sokan örökre kitörlik életükből ezeket a programokat, mert úgy gondolják, hogy nincs aki vigyázzon a gyermekre, és az eszükbe se jut, hogy néhány trükkel, akár a gyermeket is magukkal vihetik, úgy, hogy az nem lesz káros Neki.

Nyilván nem azt mondom, hogy egy hajnalban lévő rock együttes koncertjére az őrjöngő tömegbe vigyétek magatokkal a picurt, illetve az sem szerencsés, ha újszülött babával fesztiváloztok. De számtalan olyan megoldás van, amivel élvezetessé és biztonságossá tudjátok varázsolni a körülményeket egy fesztiválon a babátok számára is.

Illetve azt se felejtsük el, hogy több napos/hetes rendezvényeken napközben nem feltétlenül szól a hangszórókból az ACDC, hanem csoportos programokkal és foglalkozásokkal lehet elütni az időt. Több olyan fesztivált is találni már, ahol gondolnak a kisgyermekes családokra, és kifejezetten beiktatnak olyan programokat is, ami a gyermekeket leköti.
És most jöjjenek az extra tippek, ami nélkül ne induljatok fesztiválozni, ha gyermekkel mentek:


1. Először is gondoljátok át fejben, hogy a babátok mennyire tűri a hangos zajokat, a tömeget, hiszen egy fesztiválon ez alap. 2. Ha úgy gondoljátok, hogy Nektek ezek az események nagy kikapcsolódást és feltöltődést jelentenek Neked, akkor szerezzetek be egy fülest a gyerkőcnek, ami tompítja a zajokat, így biztos, hogy semmiféle károsodás nem fogja érni a bébit.


3. Arra számítsatok, hogy a helyi büfében nem lesz bébipapi, így előre főzzétek meg a gyermeknek a napi adagjait, amit a szállásotokon le is tudtok fagyasztani akár. Ehhez szerezzetek be megfelelő méretű tárolókat, amikben akár lefejt anyatejet is tudtok magatokkal vinni.


4. Apropó szállás! Most kivételesen jobb ha a sátras megoldás helyett egy szállodát, vagy apartmant választotok, hiszen a bébi megfelelő etetéséhez és ápolásához elengedhetetlenek ezek a körülmények.


5. Mindenképpen vigyetek magatokkal egy szuper kengurut, vagy hordozó kendőt, hiszen így gyermekkel a nyakban is felhőtlenül tudjátok élvezni a bulit.


6. Vigyetek magatokkal mindenképpen egy ételmelegítőt, hiszen nem biztos, hogy minden szálláson lesz rá lehetőségetek.


7.A tűző nap ellen védekezettek naptejjel, gyermeknapszemüveggel és lenge sapikkal. Lehetőleg a legnagyobb melegben 12:00-15:00 között ne tartózkodjatok a tűző napon!


8.Ha erdős helyen lesz a fesztivál akkor kullancs és szúnyogriasztót vigyetek a bébinek is.


9. Természetesen kelleni fog egy pelenkázótáska is, amibe minden fontos dolog elfér, amire szüksége lesz a babádnak. Most olyan alapvető tételeket nem emelnék ki, mint a pelenka, törlőkendő stb. Ezt úgyis nagyon jól tudjátok.


10. Mivel a fesztiválokon nem mindig van csúcsán a higiénia, ezért kézfertőtlenítő sprayt vagy gélt mindenképpen vigyetek magatokkal, válasszatok olyan típust, ami kifejezetten használható a babák puha bőrén is.

11. Ha már nagyobb gyerkőcöt visztek magatokkal, akkor érdemes neki is beszerezni egy saját hátizsákot, bőröndöt, ami csak az övé, és amikkel felnőtt módra fesztiválozhat.Ti voltatok már gyermekkel fesztiválozni? Ha igen milyen élmény volt? Miket vittetek magatokkal?  Egyáltalán mennétek kisgyermekkel hasonló rendezvényekre?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése