2014. május 21., szerda

Pár gondolat a hordozásról-avagy a Nandu kendők közelebbről

Sziasztok!

Ha kirándulni, sétálni mentek sokkal könnyebb egy hordozókendő vagy kenguru használata, mint a babakocsié. Bizonyára ti is tapasztaltátok már, hogy milyen jól működik ez a fajta megoldás akkor is, ha egyedül mentek vásárolni, egyrészt azért, mert sajnos nem minden bolt van úgy kialakítva, hogy elférjen egy-egy nagyobb járgány, illetve a kezetek szabadon marad, könnyebben lehet válogatni.

Maga a hordozás nem új keletű dolog, csupán napjainkban fedezik fel újra a jótékony hatásait. Ha belegondoltok sok állat is hordozza a kicsinyét, például a majmok. Az ősemberek is ezt csinálták, hiszen nem voltak hiper-szuper dolgaik.

Ha felmerül bennetek a gondolat, hogy Ti is szeretnétek hordozni a babátokat, akkor rögtön kétféle opció közül lehet választani: kenguru vagy kendő. Az emberek többsége rögtön a kenguru mellett voksol, mert, hogy azt sokkal könnyebb használni, nem kell kötögetni, biztos, hogy nem esik szét. Azonban, ha egy kicsi időt szán rá az ember és nem zárkózik el rögtön a kipróbálástól, akkor biztos, hogy nagyon fogja szeretni.

A kendők egyrészt azért sokkal jobbak, mint a kenguruk, mert a baba sokkal közelebb érezheti magát az anyához, így abban a stresszmentes állapotba kerül, mint amit az anyaméhben élhetett át. Jótékony hatással van az idegrendszerének fejlődésére és a mozgásfejlődésre is. Ami a legfontosabb, hogy a jó hordozókendőkben a baba abba a pozitúrába kerül, mint amit az anyaméhben vett fel.

Másik előnye a kendőknek, hogy nincsenek konkrét súlyhatárhoz kötve a használatuk. Már újszülött kortól alkalmazhatóak, és egészen 3-4 éves korig strapabíróak. Anyaguk különlegessége, hogy keresztben és hosszába egyáltalán nem nyúlnak, csak átlósan, így elősegítve a gömbölyű vonalak felvételét.

Alapvetőn a hordozókendőknél 3

féle hordozás működik: az első az elöl hordozás. Ezt újszülött kortól egészen 7 kg-ig érdemes alkalmazni. Utána már úgyis kíváncsiak a gyerkőcök a nagyvilág dolgaira. Ezután érdemes áttérni a csípő hordozásra vagy a háti hordozásra. Nagyobb súlyú gyermeknél ezek sokkal kényelemsebbek.

Nem fogom elkezdeni leírni, hogy hogyan kell megkötni ezeket a kendőket, mert ezt látni kell. Sokan attól félnek, hogy nem tudják majd megkötni rendesen és kiesik a baba. Nem kell aggódni, mert kis gyakorlással mindenkinek sikerülni fog. Pozítívum, hogy a gyártó készített rajzos ábrákat, videókat a használathoz. Illetve indítanak külön tanfolyamokat is, melynek keretein belül mindenki könnyedén megtanulhatja a kötési módokat.

Színben rengeteg féle van, akár választhatod a kedvenc színedet is, vagy azt amelyik a legjobba passzol a stílusodhoz.

A Babaszafari Bababoltba már megérkeztek a Nandu hordozókendők, ha érdekel Titeket látogassatok el, és próbáljátok ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése