2015. március 23., hétfő

A tavasz sztárjai: a járgányok!A tavasz sztárjai: a járgányok!

Végre itt a tavasz! Egyre tovább tartanak a napsütéssel teli órák és napról napra egyre melegebb van. Használjátok ki ezt a jó időt és menjetek ki a gyermekkel a szabadba, hogy aktívan teljenek a kint töltött percek.
Ebben lehet hű társatok egy, a gyermek életkorának megfelelően használható járgány vagy tricikli. Sokan nem tudják, hogy amellett, hogy a gyermekeket hosszú órákra leköti számtalan készségét is fejleszti.
Többek között jótékony hatással van az izmok fejlődésére és nagymértékben fejlesztik az egyensúlyérzéket is. A biciklire szoktatás előtt mindenképpen javasoljuk a használatukat, hiszen ezekkel a bicajozás alapjait is elsajátíthatják a csöppségek.
Hogy melyiket válasszátok? Mindenképpen legyetek tekintettel a gyermek életkorára és készségeire. Ha megoldható akkor mindenképpen próbáljátok ki személyesen az egyes modelleket, mert sokszor előfordul, hogy egy 1,5 éves gyerek még nem tudja zökkenőmentesen és biztonságosan használni például a futóbiciklit, de ennek az ellenkezőjére is láttunk már példát. Minden gyermek másképpen fejlődik, így eléggé személyre szabott, hogy kinek melyik a tökéletes választás. 

A legkisebbeknek
A legfiatalabb korban használható járgányok közé tartoznak a különféle színű és mintájú bébitaxik. A gyártók többsége 2-3 éves kortól javasolja a használatukat, azonban mivel a legtöbb taxi járássegítőként is szuperál, így már korábban érdemes beszerezni őket. A tipegő gyermek praktikus és hasznos segítőtársa lesz az első lépések megtételekor.
Szinte az összes típuson különféle zenélő-világító kütyü található, ami még élvezetessebbé varázsolja a játszással töltött órákat (a szülők nagy örömére).
Vannak kisebb és nagyobb kerékkel felszereltek, így egy-egy nagyobb kerekű darabot, akár a szabadban, a játszótéren is könnyedén használhattok!
Egyik személyes kedvencünk a Chipolino Adi babytaxi, mely a nevéből is adódóan a gyermeketek első Audija lehet.:)

A második fokozat
Ha úgy látjátok, hogy gyermeketek egyre ügyesebben egyensúlyoz a bébijárgányon, akkor érdemesebb újabb kihívás elé állítani: jöhet a tricikli!
A legkedveltebb járgányok közé tartozik, hiszen nagyon sok szülő babakocsi helyett is használja rövidebb távokra.
Kezdetben, amikor még nem ér le a gyermek lába, illetve egyedül még nem képes az ismeretlen jármű kormányozására, Ti magatok tudjátok tolni és irányítani, Természetesen a későbbiekben a szülőkormány és a lábtartó leszerelhető, és sima háromkerekű tricikliként irányítható.
A legtöbb modellnek alapból tartozéka a hatalmas kupola, amely véd az erős napsütés és a hirtelen eleredő tavaszi záporok ellen.
Mivel kezdetben a szülők irányíthatják, így van olyan modell is közülük, melyet már 1,5 éves kortól is lehet használni. A legkisebbek kényelméért ezekben egy plusz szűkítő betét is található, így extra biztonságosan használhatóak már a legfiatalabb versenyzőknek is. Ilyenek például a Chipolino népszerű triciklijei: a Racer, Criss Cross és a Cross Fit!

Futni jobb vagy biciklizni? Futóbiciklizni!
Ez a fajta megoldás is egy jó alternatíva lehet a száguldozásra és a játékra. Vannak olyan modellek, amit mér 1,5 éves kortól lehet használni, persze szigorúan szülői fegyülettel.
Ez a mozgásforma az, ami leginkább megmozgat minden izmot és a legnagyobb mértékben fejleszti a mozgáskoordinációt. A legtöbb típusnak az ülését lehet állítani, hogy a gyermek lába könnyedén leérjen a földre, és hogy zökkenőmentesen tudja magát hajtani.
A gyermeknek sikerélménye lesz a használata közben, illetve az önbizalma is növekszik.

Rollerek
Szintén jó választás lehet egy könnyű szerkezetű, de strapabíró roller is, amellyel percek alatt odaértek a játszótérre.
Ha kisebb, kb. két éves gyermeknek szeretnétek rollert, akkor az egyensúlyozás miatt érdemes elől dupla kerekes modellt választani, így biztos, hogy nem fog elesni vele a gyermek.
Mindenképpen fékezhetőt válasszatok, hiszen sokszor előfordulhat az, hogy hirtelen kell megállni!
Szerencsére a legtöbb rollernek állítható a magassága, így ha nő a gyermek, akkor is kényelmesen hajtható lesz. Ha olyan típust szeretnétek, ami már szinte 1 éves kortól használható, akkor javasolom Nektek Az Ybike Glider 3 az 1-ben modelljét, melyet egészen 5 éves korig használhattok.

Elektromos autók
Nem hagyhatom szó nélkül a modern kor nagy találmányait az elektromos kisautókat. Úgy gondolom minden apuka gyermekkori álma teljesül, amikor beszerez egy ilyet a gyermekének J
Amíg kisebb a baba, addig a hozzájuk mellékelt távirányítóval Ti magatok tudjátok irányítani az Audit vagy a Mercedes-t. Ha viszont már nagyobb a gyermek, akkor átálhattok kézi vezérlésre, és Ő saját maga száguldozhat a verdával. J
Vannak kétszemélyes változatok  is, így a parkban elviheti egy körre a kisfiatok a kedvenc barátnőjét is.
Elemmel extra funkciókat tudtok még elérni: világít elől a lámpa és még dudál is. Kell ennél több?
Az Audin és Mercedesen kívül terepjáró,rendőrmotor, Ferrari és még BMW is kapható!
Élvezzétek ki a jó időt, és ha még nem tettétek meg, akkor szerezzetek be egy új, menő  járgányt a legkisebbeknek is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése